Președintele și membrii juriului Attitude Ballet Festival 2022

 

Ileana Iliescu (Președintele Juriului)

 

2018 Attitude Jury Ileana Iliescu

 

artistă emerită, prim-balerină a Operei Naționale din București timp de 50 ani.

A dansat în repertoriul internațional Lacul Lebedelor, Don Quichotte, Frumoasa din pădurea adormită, Scherezada, Giselle, Tricornul, Floarea de piatră, Bayadera, Coppelia. A efectuat turnee cu Lacul Lebedelor la Balșoi, cu Giselle la Kirov, cu alte producții în Italia, Cehia, Polonia, Bulgaria, Spania, Elveția, Cuba, Brazilia, Franța. A fost director al Companiei de Balet a Operei Naționale din București și coregraf al Operei Naționale Iași. I-a fost decernat Premiul de Excelență al Galei Premiilor Operelor Naționale Iași.

 

 

 

Cristina Todi

2021 Cristina Todi

 

Absolventă a academiilor de teatru şi coregrafie, cu masterat în artele spectacolului teatral şi doctor în artă, Cristina Todi a reprezentat coregrafia românească în calitate de balerin, coregraf şi regizor-coregraf, în Europa şi Asia. Este lector universitar la Universitatea Națională de Artă George Enescu din Iași și profesor de coregrafie la Colegiul Național de Artă „Octav Bancila“ Iași.

 

Aleisha Gardner

 2022 Att Aleisha Gardner

 

Coregrafă, maestră de balet și de repetiții la Teatrul de Balet Sibiu, Aleisha s-a născut în Auckland, Noua Zeelandă, unde a început studiul baletului la vârsta de 4 ani. La 16 ani s-a alăturat școlii de balet a Teatrului Național de Balet Australian. Printre altele a primit premiile ‘New Zealand Ballerina of the Year’ și ‘Sir John Logan Campbell Trust Ballet Award’.

După absolvirea cu Diplomă a nivelului avansat în arte, specializarea Dans Clasic a dansat numeroase roluri solistice.

În 2008 a venit în Romania, unde a devenit membră a Teatrului de Balet Sibiu. De-a lungul timpului a dansat multe roluri solistice, a repus în scenă repertoriul și a coregrafiat lucrări originale precum ‘Four Seasons,’ în 2013, dansat de nenumarate ori în Romania și Europa, ‘Impetus,’ în 2014, ‘Check please!’ și ‘Turavura Uvertura’, în 2014 și 2015 respectiv ‘Sînt o babă comunistă!’ în 2015, ‘La Fille Mal Gardee’ în 2015, ‘Einstein’ în 2016, ‘Class Concert’ împreuna cu Mihai Babuska în 2016, ‘Straussiana’ împreuna cu Mihai Babuska în 2016, ‘Peer Gynt’ în ‘La Bayadere’ în 2017, ‘The Nutcracker’ 2017, ‘Bolero’ în 2018, ‘Legături’ în 2018, ‘Fragile’ în 2018, 2017, ‘Rhapsody in Blue’ în 2018 și multe -alte lucrări clasice si contemporane.

A realizat turnee cu compania în Coreea de Sud, China, Franța, Germania, Austria, Ungaria, Japonia, Republica Ceha, Italia, Sicilia și numeroase orașe din România.

 

Irma Cardano

 

Profesor și coregraf.

Director artistic al companiei IVIR Danza.

Coregraf pentru televiziunea italiana RAI 1. Absolventă a Academiei Naționale  de Dans din Roma, secția Pedagogia dansului, specializare Dans contemporan.

A lucrat în diferite organizații și instituții din lume, incluzând SUA, Brazilia, India, Armenia, Rusia, Olanda, etc.. A fost recompensată cu numeroase premii atât pentru activitatea de predare cât și pentru coregrafiile create.

A făcut parte din juriul a numeroase concursuri naționale și internaționale.

 

 

Octavian Popa

 

Solist al Operei Naționale Române Cluj-Napoca.

Licențiat în regie coregrafică la Academia de Muzică "Gh. Dima" din Cluj, desfășoară o activitate sustinută ca solist balerin la Opera Romană și Opera Maghiară.

Desi este tânar, activitatea sa este complexă: ca pedagog a susținut cursuri de improvizație coregrafică, de repertoriu ansamblu la Liceul de Coregrafie și la Facultatea de Artă scenică din Cluj. Totodată se afirmă ca și coregraf punând în scenă spectacole precum: “În gând”, “Spatiu” (muzica J. Cage), “Death and the Maiden” (muzica F. Schubert), “Romeo și Julieta” (muzica S. Prokofiev), Tânărul și moartea.